




Разполовете патладжаните по дължина и отстранете семките. Издълбайте вътрешността. Нарежете извадената месеста част на патладжаните на дребно и поръсете със сол. Поръсете със сол и лодките от патладжанената кора.
Оставете за половин час и после отцедете излишната течност.
Изплакнете лодките от патладжани и изцедете.
Кипнете подсолена вода и добавете лодките патладжани да поврят около 6-7 минути като проверявате готовността с вилица. Когато омекнат ги отстранете, за да не се разпаднат. Отцедете.
Загрейте 2 с.л. зехтин на средно силен огън и добавете лука докато стане прозрачен. Добавете сърцевината от патладжаните, доматите, орехите, канелата, ригана и 1/4 ч.ч. вода. Подправете със сол на вкус. Гответе около 8 минути или докато зеленчуците омекнат и покафенеят като бъркате от време навреме.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете галетата с 4 ч.л. зехтин и намажете всяка патладжанена лодка със сместа. Печете 5 минути докато патладжаните покафенеят. Разпределете плънката в лодките и върнете във фурната. Отгоре поръсете сиренето. Печете 35 минути или докато плънката покафенее.
