Пълнени патладжани с орехи

Пълнени патладжани с орехи Лакомник
Пълнени патладжани с орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 патладжана (около 1.5 кг)

2 с.л. и  4 ч.л. зехтин

2 глави лук, нарязани на кубчета

3 ч.ч. домати, едро нарязани

3/4 ч.ч. орехи, едро смлени

2 1/4 ч.л. канела

1 1/2 ч.л. риган

1/4 ч.ч. галета

2/3 ч.ч. сирене, натрошено

сол на вкус

Начин на приготвянe

Разполовете патладжаните по дължина и отстранете семките. Издълбайте вътрешността. Нарежете извадената месеста част на патладжаните на дребно и поръсете със сол. Поръсете със сол и лодките от патладжанената кора.

Оставете за половин час и после отцедете излишната течност.

Изплакнете лодките от патладжани и изцедете.

Кипнете подсолена вода и добавете лодките патладжани да поврят около 6-7 минути като проверявате готовността с вилица. Когато омекнат ги отстранете, за да не се разпаднат. Отцедете.

Загрейте 2 с.л. зехтин на средно силен огън и добавете лука докато стане прозрачен. Добавете сърцевината от патладжаните, доматите, орехите, канелата, ригана и 1/4 ч.ч. вода. Подправете със сол на вкус. Гответе около 8 минути или докато зеленчуците омекнат и покафенеят като бъркате от време навреме.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете галетата с 4 ч.л. зехтин и намажете всяка патладжанена лодка със сместа. Печете 5 минути докато патладжаните покафенеят. Разпределете плънката в лодките и върнете във фурната. Отгоре поръсете сиренето. Печете 35 минути или докато плънката покафенее.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц