Паста със сьомга и скариди в сос от вермут

Паста със сьомга и скариди в сос от вермут Лакомник

Нова и апетитна идея за паста

Паста със сьомга и скариди в сос от вермут
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г паста на ленти - талятеле или лингуини

250 г филе сьомга

300 г скариди

250 г спанак, почистен и нарязан на ситно

200 мл сух вермут

200 мл сметана

масло

1 глава лук

1 равна ч.л. захар

4 с.л. лимонов сок

сол, черен пипер, индийско орехче

копър

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото до златисто. Погася се с вермута и  се долива сметаната. Слагат се сол, черен пипер, захарта, лимоновия сок и нарязан на ситно копър. Оставя се да поври тихо няколко минути, докато започне да се сгъстява. Слага се спанакът, подправя се с индийско орехче. Оставя се да поври около 10 минути, докато спанакът омекне и се слегне. Сьомгата се нарязва на хапки, добавя се заедно със скаридите в соса и се вари още 5 минути, без да се бърка много, за да не се разпадне рибата. Пастата се сварява ал денте, отцежда се и се обърква в соса.

Още по темата
Още по темата
Телешко с паста
Телешкото месо се измива и нарязва. Накисва се за 3- 4 часа в марината от 200 мл бира и 100 мл вода. Макароните се сваряват в подсолена вода, след което се оцеждат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц