Панирани патладжани с кайма

Панирани патладжани с кайма Лакомник

Удивително хрупкави и апетитни патладжани

Панирани патладжани с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г кайма

4 патладжана

2 яйца

100 г сирене

1 филия стар хляб

сол

магданоз

черен пипер

олио

галета

Начин на приготвянe

Обелените и издълбани патладжани се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се хубаво и се пълнят с каймата. Тя се приготвя, като се омесва с 1 яйце, сол, черен пипер, 1/2 филия хляб, накиснат и изцеден от водата, магданозът и сиренето. Каймата се притиска добре към патладжана, овалва се в галета, а после в разбито яйце и се пържи в обилна мазнина.

Още по темата
Още по темата
Патладжани по гръцки
Почистете патладжаните и ги нарежете на кръгчета. Панирайте ги в брашното и ги запържете, като ги извадите върху салфетка. Нарежете на ситно лука, спанака, салата,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц