Пай с треска и скариди

Пай с треска и скариди Лакомник

Този рибен пай е перфектно предложение за уикенда

Пай с треска и скариди
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г треска фила

400 г скариди, варени

2-3 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

200 мл сметана

2 с.л. брашно

50 г масло

1 дафинов лист

индийско орехче

магданоз

2 листа бутер тесто

сол

 

Начин на приготвянe

Яйцата се сваряват. Приготвя се плънката, като в тенджера се налива млякото, добавят се рибата, скаридите и дафиновият лист. Кипва се на бавен огън и се вари около 8 минути. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади под капак. Дафиновият лист се маха, рибата се отцежда и се накъсва на ситно. В намаслена тава се поставя единия лист бутер тесто. Върху тестото се рибата и скаридите. В млякото, в което се е варила рибата, се добавя сметаната. Брашното се запържва на тиган до златисто в половината масло. Добавя се млечната отвара и при непрекъснато бъркане сосът се кипва. Готви се още 3 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона, добавя се половината нарязан на ситно магданоз, индийско орехче и солта. С този сос се залива рибата и се добавят нарязаните варени яйца. Най-отгоре се слага и другия лист тесто. Пече се 25 минути в предварително загрята на 180С фурна.

Още по темата
Още по темата
Солен пай по тайландски
Оризовите спагети се накисват направо в студена вода за поне половин час. Оставяме ги настрана. Нарязваме зеленчуците на дребно, като може да се добавят и други към...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц