Ориз с грах

Вкусно и бързо хапване, подходящо и за гарнитура


Начин на приготвянe
Сипваме граха в зеленчуковия бульон и го оставяме да ври на среден огън. След 5 мин го изваждаме от бульона, който запазваме. Затопляме олиото в тенджера и добавяме ориза, кромид лука, чесъна и граха. Доливаме бялото вино и 250 мл от заделения бульон. Варим на тих огън, докато бульонът изври. Махаме от котлона и прибавяме кромид лука.
Още по темата

Измиваме хубаво дробчетата, подсушаваме, посоляваме и запържваме от всички страни в дълбок тиган със загрята предварително мазнина. Изваждаме запържените вече дробчета...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп