Миди с ориз

Чудесно предложение за бърз и апетитен обяд


Начин на приготвянe
В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се почистените и нарязани на дребни кубчета морков и лук. Запържват се до омекване. Добавя се оризът и се запържва, докато стане “стъклен”. Сипва се водата и се готви на среден огън, докато оризът стане почти готов. Готовият ориз се прехвърля в огнеупорна тава. Поръсва се със ситно нарязаните зелени подправки. Отгоре се нареждат сварените миди и ястието се разбърква. Ястието се овкусява със сол и се запича за около 10 минути в предварително загрята на 200С фурна.
Още по темата

Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп