Макарони на фурна с орехова поръска

Макарони на фурна с орехова поръска Лакомник

Хрупкави макарони за закуска или пък десерт

Макарони на фурна с орехова поръска
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет макарони тръбички

1 к.ч. олио

1 к.ч. пудра захар

щипка канела

1 к.ч. смлени орехи

щипка сол

краве масло

Начин на приготвянe

В тенджера се налива олио. Поръсва се щипка сол. Съдът се поставя на включен котлон. Кокато загрее мазнината, се добавят макароните. Объркват се за да се запекат/запържат. След като придобият лек, кафяв загар, тенджерата се оттегля. Запържените макарони се изваждат от съда, с решетеста лъжица. Взема се друга тенджера. Налива се 1,5 л вода. Съдът се поставя на включен котлон. Слад като заври водата,  се добавят макароните. Варят се според указанията на опкаовката. След готовност, сварената паста се прехвърля в тава за печене. В тенджерата с мазниана се наливат 3 чаени чаши от макаронения бульон. Необходимо е максимално да се обере мазнината. С получената течност се поливат макароните. Ореховте стърготини се объркват заедно с пудра захар и канела. Миксът се поръсва върху макароните. Тука- там се слагат парченаца краве масло. Пастата се пече на умерена фурна, 30 минути. Оставя се да изстине. Реже се на парчета. Запечените предварително макарони, придават интересен вкус. Може да се яде и на следобедно кафе.

Още по темата
Още по темата
Макарони с бешамелов сос
Макароните се сваряват в подсолена вода и се прецеждат. Заливат се с 2 с.л. препържено масло. Отделно се прави сос бешамел от брашното с 2 с.л. масло и се разрежда с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц