Тиквен пай

Есенна романтика в кухнята


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Обелете и нарежете на парчета тиквата, а след това я сгответе на пара. Когато поомекне, пасирайте и и оставете да изври водата в тенджерата за няколко минути, като разбърквате, за да не загори. Добавете към тиквата жълтъците, настърганата кора от цитрусовите плодове и всички други съставки една по една, като разбърквате внимателно. Разбийте белтъците на твърд сняг. Постепенно и внимателно прибавете тиквата. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. По желание сервирайте сладкиша поръсен с пудра захар или намазан с пухкава сметана, яйчен крем или сладко по ваш избор.
Още по темата

Сваряваме млякото и махаме от огъня.Прибавяме разбитото нишесте заедно със захарта и изсипваме към млякото. Слагаме на огъня и бъркаме докато се сгъсти. Махаме от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп