Огретен със суджук

Огретен със суджук Лакомник

Много лесно и приятно за приготвяне ястие

Огретен със суджук
Време за приготвяне
Приготвяне
80 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи

600 г суров суджук или наденица

300 г кашкавал

3 яйца

3 ч.ч. мляко

1 с.л. прясна мащерка

сол

черен пипер

зехтин

 

Начин на приготвянe

Загрява се фурната на 200 градуса. Намаслява се тава за печене. Разбиват се яйцата с млякото, мащерката, солта и пипера. В тавата се нареждат пласт картофи. След това се нареждат пласт суджук и се поръсва с половината от кашкавала. Сипва се отгоре една трета от яйчната смес. Така се реди като се завършва с яйчна смес. Пече се около 1 час като се проверява готовността. Ако е необходимо се покрива с фолио за печене. Картофите трябва да са готови, така че се проверява с вилица. Сервира се топло или на стайна температура.

Още по темата
Още по темата
Пиле огретен
Махаме кожата на пилешкото месо и го сваряваме в тенджера заедно с предварително настъргания кромид лук. Обезкостяваме бутчетата и ги нарязваме на малки...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц