Овесено суфле с плодове
Невероятно вкусни и ароматни сладкишчета с плодове
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Залейте овесените ядки с водата. Оставете да престоят 15 минути. Кипнете млякото и добавете овесените ядки, орехите, сушените плодове и канелата. Варете на слаб огън 20 минути. Оставете сместа да се охлади. Разбийте жълтъците, захарта, маслото и ванилията на пяна. Накрая прибавете брашното. Отделно разбийте белтъците на сняг. Към сместа с овесените ядки прибавете яйчната смес, като бъркате с дървена лъжица. Накрая сложете и белтъците. Разбъркайте внимателно и изсипете сместа в намаслени и набрашнени формички за суфле (или в една по-голяма). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Още по темата
Намазваме с олио голям съд, който събира 1,700 мл или 4 малки купички. В тенджера слагаме 1 литър вода на среден огън и варим броколито за 20 мин. Изсипваме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп