Бисквити от овесени ядки и мед
Бърза, хрупкава и вкусна закуска от вечерта за сутринта
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Вземете голяма купа, в която разбъркайте пчелния мед заедно с овесените ядки. Нарежете на малки парченца сушените плодове. Ако ползвате само стафиди, оставете ги цели. Добавете ги към сместа с лененото семе. Натрошете на ситно орехите (по-добре да не са смлени, а натрошени, така десертът е по-вкусен) и добавете и тях в купата. Разбъркайте добре сместа и я ставете сместа да поседи 15-на минути, за да омекнат овесените ядки. След като престоят, вземете тава и я покрийте с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете сладките върху хартията. Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за около 15-20 минути. Извадете бисквитите, когато видите, че са придобили златист цвят.
Още по темата
Смесете заедно сухите съставки. Добавете кленовия сироп и разбъркайте добре. Намажете тавичка за готвене с кокосовото масло и изсипете сместа с лъжица, като...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп