
Лесна, бърза и вкусна рецепта за суфле със сирене. Хапвайте го топло




Намазваме с олио голям съд, който събира 1,700 мл или 4 малки купички. В тенджера слагаме 1 литър вода на среден огън и варим броколито за 20 мин. Изсипваме водата и оставаме да изстине. Поръсваме съдовете с рендосан кашкавал навсякъде. Прибавяме маслото на тих огън. След това добавяме брашното и объркваме за 1 мин. Слагаме по малко от млякото и бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти за около 3 мин. Прибавяме разбитите жълтъците, тамари или риган, сол, черен пипер и объркваме хубаво. Махаме от огъня и разбъркваме леко. Разбиваме белтъците на твърд сняг, слагаме 1 с.л. от сместта и отново разбъркваме. Накрая прибавяме по малко от белтъците към сместта и объркваме хубаво. Изсипваме сместта в съда и печем в загрята фурна на 200 гр. за 30 мин. или докато се зачерви. Сервираме веднага.

