
Използвайте билки, за да подчертаете вкуса на зеленчуците

Много хора смятат салатите и постните ястия за безвкусни и скучни, но причината затова е липса на познание относно тяхното правилно овкусяване. Освен различните сосове и дресинги (пресни и сготвени), можете също така да добавите специални подправки, които да обогатят вкуса.
Има случаи, когато дадена подправка ще направи зеленчука много по-вкусен, ако е добавена в подходящите количества. Не се страхувайте да изпробвате нови рецепти в тази насока и ще останете очаровани и изумени от важността на подправките в есенните салати.
Има два различни вида подправки що се отнася до есенните салати и зеленчукови ястия. Това са традиционните като босилек, магданоз, кориандър и естрагон и такива, които са по-пикантни с по-натрапчив вкус. Добавете например една щипка анасон, черна горчица и черен сусам, за да се обогати вкусът.
Цикорията ще добави свежест в салатите и ястията с чушки, но тя може да се използва и като специална добавка заедно с магданоз. Сухият кантарион и листата на кориандъра са идеални за картофите.

