Люти кюфтета с булгур

Невероятно вкусно и ароматно ястие


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Каймата се омесва с нарязания лук, яйцето, лютия пипер, черния пипер, чубрицата, сол и магданоз. Прибавя се предварително накиснатият булгур, от сместа се оформят кръгли кюфтенца и се пържат. Отделно се задушава в олио нарязаните на ситно пресен лук и чесън, прибавят се брашното, доматеното пюре и картофите, нарязани на кубчета. Поръсват се със сол, черен пипер, налива се 1 л вода и се оставя да ври 10-15 минути. След това се пускат внимателно кюфтенцата и ястието ври още 20-25 минути. Сервира се поръсено с магданоз.
Още по темата

Карфиолът се разделя на малки розички, които се пускат във вряща подсолена вода, докато омекнат. Потапят се в ледено студена вода, след това се отцеждат старателно....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп