Наденички с моцарела

Наденички с моцарела Лакомник

Апетитно ястие за обяд или вечеря с малко усилия

Наденички с моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пресни наденички

250 г Моцарела

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. червено вино

2 с.л. олио

1 ч.ч. доматен сос от консерва

1 морков

1 малка глава целина

1 ч.л. захар

щипка индийско орехче

щипка сушен босилек

Начин на приготвянe

Правят се леки напречни разрези на повърхността на наденичките. Взема се тиган с капак. Налива се 1/2ч.ч. вода и 2 с.л. олио. Поръсва се щипка сол. Слагат се наденичките. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Наденичките се пържат- задушават 15 минути. Морковът и целината се белят и стържат на ренде. Запържените колбаси се подреждат в тавичка. Добавят се зеленчуците плюс доматеният сок. Поръсва се 1/2ч.л. сол, 1 ч.л. захар, щипка индийско орехче и щипка сух босилек. Добавя се 1/2ч.ч. червено вино. Ястието се покрива с домакинско фолио за печене. Пече се на умерен огън 30 минути. После се изважда. Маха се фолиото. Отгоре се подрежда нарязано на кръгчета сирене Моцарела. Връща се във фурната за още 10 минути. Запеканката се поднася топла.

Още по темата
Още по темата
Картофена крем-супа с наденички
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона заедно с нарязания лук. Пасират се и към супата се прибавят нарязаните на тънки ивици листа от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц