Свински ребърца с кисело зеле

Свински ребърца с кисело зеле Лакомник

Пригответе си това традиционно зимно ястие

Свински ребърца с кисело зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г свински ребра

1 кисела зелка

2- 3 зърна бахар

1 дафинов лист

щипка сол

100 мл зелева чорба

1/2 ч.л. сладък червен пипер

Начин на приготвянe

Ребрата се измиват и слагат в тенджера. Налива се 500 мл вода и съдът се поставя на включен котлон. Когато кипне водата се обира кървавата пяна изплувала на повърхността. Оставят се да поврат 30 минути на слаб огън, след което съдът се оттегля. Свинските кокали се изваждат в чиния, а бульонът се прецежда. Махат се външните листа на зелката. Тя се измива, след което се реже на ситно. Задължително се отстранява кочанът. В гювеч се зарежда половинмата от киселото зеле. Върху него се подреждат ребрата. Отгоре се затрупват с останалото нарязано зеле. Поръсва се със щипка сол, 2- 3 зърна бахар и 1/2 ч.л. червен пипер. Ястието се полива със 100 мл зелева чорба и 2- 3 ч.ч. прецеден свински бульон. Гювечът се похлупва. Манджата се пече на умерена фурна, 60 минути. Накрая се отхлупва и се оставя да се пече още 10 минути да хване коричка. 

Още по темата
Още по темата
Свински ребра с мед и чесън
Ребрата се режат да парчета с големина по желание.  Престояват 30-40 минути в марината, направена с горепосочените продукти за соса. Подсушените ребърца...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц