Мъфини с кашкавал и маслини

Пухкави и ароматни мъфини за закуска или за хапване по всяко време


Начин на приготвянe
В 1 ч.ч кисело мляко слагаме содата за хляб и разбъркваме. Оставяме да шупне. Нарязваме на малки парченца кашкавала. Пресяваме брашното в съд. В друг съд разбиваме 3 яйца. Към тях добавяме олиото и млякото със содата. Прибавяме кашкавала. Прибавяме маслиновата паста. Разбъркваме всички съставки. Добавяме постепенно 2 ч.ч брашно и разбъркваме. Намазваме с олио гнездата на форма за мъфини и набрашняваме леко, за да не залепнат при печенето, независимо, че използвам такива с керамично покритие. Изсипваме сместа в 12 броя гнезда. Във всяко едно трябва да има равно количество от сместа. Най-накрая поръсваме със смес от сусам или ким. Печем в загрята на 180 фурна. След като се опекат ги редим в плато или чиния.
Още по темата

Разбиваме яйцата с млякото, мазнината и меда. Добавяме брашното, содата, солта и канелата. Всичко се обърква, докато стане хомогенна смес. Накрая слагаме настърганите...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп