Морковени мъфини с джинджифил
Невероятно вкусни и полезни кексчета за хапване през целия ден
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбиваме яйцата с млякото, мазнината и меда. Добавяме брашното, содата, солта и канелата. Всичко се обърква, докато стане хомогенна смес. Накрая слагаме настърганите моркови и джинджифил. Необходимата гъстота за тестото е като кексовата. Ето защо слагайте брашното на части, докато се получи. Сместа изсипваме в намаслена форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 мин. Проверяваме с клечка и изваждаме при готовност. По желание мъфините могат да се поръсят с малко пудра захар, след като изстинат.
Още по темата
Фурната се загрява до 175 С. Брашното се смесва с бадемите и бакпулвера. Маслото се разбива със захарта до бяло. Прибавят се яйцата, ликьорът, ваниловата и бадемовата...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп