Морковени мъфини с джинджифил

Морковени мъфини с джинджифил Лакомник

Невероятно вкусни и полезни кексчета за хапване през целия ден

Морковени мъфини с джинджифил
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 яйца

½ ч.ч. кисело мляко 

½ ч.ч. мазнина (разтопено масло, олио или др)

2 средно големи моркова

кубче корен от джинджифил

½ ч.ч. мед 

1 ½ ч.ч. брашно

1 ч.л. сода за хляб

щипка сол

канела на вкус

Начин на приготвянe

Разбиваме яйцата с млякото, мазнината и меда. Добавяме брашното, содата, солта и канелата. Всичко се обърква, докато стане хомогенна смес. Накрая слагаме настърганите моркови и джинджифил. Необходимата гъстота за тестото е като кексовата. Ето защо слагайте брашното на части, докато се получи. Сместа изсипваме в намаслена форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 мин. Проверяваме с клечка и изваждаме при готовност. По желание мъфините могат да се поръсят с малко пудра захар, след като изстинат.

 

 

Още по темата
Още по темата
Бадемови мъфини
Фурната се загрява до 175 С. Брашното се смесва с бадемите и бакпулвера. Маслото се разбива със захарта до бяло. Прибавят се яйцата, ликьорът, ваниловата и бадемовата...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц