




Сложете лещата, заедно с 1 1/2 чаша вода на котлона, покрийте тенджерата и оставете да се свари на бавен огън, докато водата се изпари напълно. Ако е необходимо, доливайте по малко вода, но внимавайте да не добавите прекалено много.
Когато лещата се свари, отстранете от огъня и добавете булгура. Затворете плътно с капак или с домакинско фолио и оставете влагата от лещата да попие в булгура.
Почистете магданоза и перата лук и ги нарежете на ситно. Нарежете на ситно и лука и го задушете до омекване в мазнината. Добавете доматеното пюре и пюрето от чушки.
Прибавете зелените подправки към булгура и лещата, а след като изстине лука - и него.
С ръце внимателно оформете кюфтетата, като размерът им трябва да е като на малко по-голям орех - в противен случай при пърженето могат да се разкъсат. Внимателно ги оваляйте в брашно и изпържете в сгорещена мазнина.
