




Смесете булгура и горещата вода в голяма купа. Оставете да кисне 30 минути или докато булгурът омекне, като след 15 минути разбъркате. Прецедете през голяма цедка. В купа разбийте 1 супена лъжица зехтин, лимоновия сок и черния пипер. Добавете отцедения булгур и разбъркайте с вилица, за да се смесят зърната със заливката, без да се слепят. Излейте останалата 1 супена лъжица зехтин в тиган и го поставете на леко загрят котлон. Добавете праза и чесъна и гответе 5 минути или докато лукът омекне. Прехвърлете в купата с булгура. Пригответе аспержите на пара за около 4 минути или докато омекнат. През последните 30 секунди на обработката с пара добавете и граха. Сипете зеленчуците и ментата в сместа с булгура и разбъркайте. Сервирайте ястието със стайна температура или охладено.
