Булгур със зеленчуци

Булгур със зеленчуци Лакомник
Булгур със зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
55 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

225 г булгур

800 мл вряла вода

2 с.л. зехтин

3 с.л. лимонов сок

черен пипер на вкус

2 стръка праз лук

2 скилидки чесън, наситнени

12 стръка аспержи, нарязани на парчета

140 г грах

4 с.л. прясна мента, нарязана

Начин на приготвянe

Смесете булгура и горещата вода в голяма купа. Оставете да кисне 30 минути или докато булгурът омекне, като след 15 минути разбъркате. Прецедете през голяма цедка. В купа разбийте 1 супена лъжица зехтин, лимоновия сок и черния пипер. Добавете отцедения булгур и разбъркайте с вилица, за да се смесят зърната със заливката, без да се слепят. Излейте останалата 1 супена лъжица зехтин в тиган и го поставете на леко загрят котлон. Добавете праза и чесъна и гответе 5 минути или докато лукът омекне. Прехвърлете в купата с булгура. Пригответе аспержите на пара за около 4 минути или докато омекнат. През последните 30 секунди на обработката с пара добавете и граха. Сипете зеленчуците и ментата в сместа с булгура и разбъркайте. Сервирайте ястието със стайна температура или охладено.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц