Мусака от тиквички
Икономичен и вкусен обяд за цялото семейство
Приготвяне
80 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелете тиквичките и ги нарежете на кръгчета, подправете ги със сол и ги оставете да престоят за 10 минути. След това ги запържете за няколко минути в предварително загрята мазнина. В останалото растително масло задушете настърганите на ренде домати за 5-10 минути. Прибавете ориза, червен пипер и залейте 1 ч.ч. топла вода. Подправете със сол на вкус и варете докато ястието напълно поеме водата, като бъркате. Малко преди да е готово поръсете със ситно нарязан магданоз. Във форма за печене наредете един пласт тиквички, отгоре ориз, като трябва да завършите с тиквички. Разбъркайте добре млякото и яйцата и залейте ястието. Запечете предварително загрята фурна на умерена температура, докато придобие златисто кафеникав цвят, за около 20 минути.
Още по темата
Сварете картофите с чесъна в подсолена вода за 10 минути. Отцедете и запазете бульона. Намачкайте с 1/4 ч.ч. зехтин и 2 ч.ч. от бульона. Подправете със сол и черен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп