Арменска мусака с шницели

Арменска мусака с шницели Лакомник
Арменска мусака с шницели
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 телешки шницела, добре изтънени

1 и 1/2 кг патладжан

1 глава чесън

2 домата

2 ч. л. чубрица

1/2 връзка магданоз

100 мл олио

25-30 г краве масло

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Изпържете шницелите по 3 минути от всяка страна в олиото. Опечете и избелете патладжаните, изкиснете ги в студена вода, за да се отмият оксалатите. Отцедете ги. Счукайте ги в дървена гаванка или ги пасирайте с миксер, прибавяйки олиото от пърженето. В йенски съд поставете половината от патладжаните, наредете шницелите, обеления чесън, подправките, нарязания магданоз. Покрийте с останалия патладжан. Най-отгоре наредете нарязаните на кръгчета домати и нарязаното на дребно охладено краве масло. Вариант - покривате с настъргани домати. Печете във фурна.

 

Още по темата
Още по темата
Вегетарианска мусака
Сварете картофите с чесъна в подсолена вода за 10 минути. Отцедете и запазете бульона. Намачкайте с 1/4 ч.ч. зехтин и 2 ч.ч. от бульона. Подправете със сол и черен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц