Арменска мусака с шницели
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Арменска мусака с шницели](https://lakomnik.bg/f/news/0/660_b79c219df61e2e0426cc788a9cdbaeb8.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
60 минути
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
8
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Изпържете шницелите по 3 минути от всяка страна в олиото. Опечете и избелете патладжаните, изкиснете ги в студена вода, за да се отмият оксалатите. Отцедете ги. Счукайте ги в дървена гаванка или ги пасирайте с миксер, прибавяйки олиото от пърженето. В йенски съд поставете половината от патладжаните, наредете шницелите, обеления чесън, подправките, нарязания магданоз. Покрийте с останалия патладжан. Най-отгоре наредете нарязаните на кръгчета домати и нарязаното на дребно охладено краве масло. Вариант - покривате с настъргани домати. Печете във фурна.
Още по темата
![Още по темата](/img/grey_arrows.png)
Сварете картофите с чесъна в подсолена вода за 10 минути. Отцедете и запазете бульона. Намачкайте с 1/4 ч.ч. зехтин и 2 ч.ч. от бульона. Подправете със сол и черен...
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп