Мусака от макарони с месо

Мусака от макарони с месо Лакомник
Мусака от макарони с месо
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

олио

1 глава кромид лук

500 г кайма

1 пакет макарони

сол на вкус

чубрица

черен пипер

1 с.л. червен пипер

дом. пюре или консерва или прясно домати

може сложите 2 - 3 гъби

За заливката:

2 - 3 яйца

2 1/2 ч.ч прясно мляко

2 с.л. брашно

сирене

настърган кашкавал

Начин на приготвянe

Макароните се сваряват но не напълно. Изцеждат се от водата. В тиган запържваме нарязания лук. Слагаме каймата и подправките. След това доматеното пюре или консерва, или пресни домати - нарязани. Половината от макароните се слагат в тава на дъното на, която сте сложили малко мазнина - олио. Изсипвате каймата и покривате с другата половина макароните. Слагаме да се пече във фурната. Приготвяте заливката и преди напълно да е готова мусака се залива и се поръсва с настърган кашкавал. Поставя се отново да се пече във фурната.

Още по темата
Още по темата
Вегетарианска мусака
Сварете картофите с чесъна в подсолена вода за 10 минути. Отцедете и запазете бульона. Намачкайте с 1/4 ч.ч. зехтин и 2 ч.ч. от бульона. Подправете със сол и черен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц