Мусака от макарони с месо
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Макароните се сваряват но не напълно. Изцеждат се от водата. В тиган запържваме нарязания лук. Слагаме каймата и подправките. След това доматеното пюре или консерва, или пресни домати - нарязани. Половината от макароните се слагат в тава на дъното на, която сте сложили малко мазнина - олио. Изсипвате каймата и покривате с другата половина макароните. Слагаме да се пече във фурната. Приготвяте заливката и преди напълно да е готова мусака се залива и се поръсва с настърган кашкавал. Поставя се отново да се пече във фурната.
Още по темата
Сварете картофите с чесъна в подсолена вода за 10 минути. Отцедете и запазете бульона. Намачкайте с 1/4 ч.ч. зехтин и 2 ч.ч. от бульона. Подправете със сол и черен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп