Албанска мусака с тиквички

Албанска мусака с тиквички Лакомник
Албанска мусака с тиквички
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

1 кг тиквички

1 връзка магданоз

4- 5 стръка зелен лук

сол на вкус

2 с.л. олио

2 моркова

2-3 с.л. доматено пюре, размито във вода

Начин на приготвянe

Тиквичките се обелват и се нарязват на кубчета, лукът и магданозът, на ситно, морковите се настъргват. Зеленчуците се смесват с каймата, добавя се пюрето, олиото и сол, на вкус. Всичко се залива с вода. Мусаката се пече в тавичка на 180-200 градуса, около 1 час.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц