Многолистна пита със сирене и сметана

Топла закуска за хапване по всяко време


Приготвяне
50 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
От едното яйце се отделя жъктъкът. Останалите три яйца и белтък от четвъртото се разбиват заедно със заквасената сметана. Добавя се натрошеното сирене. Обърква се. Бутертестото се разстила на кухненскики плот. Доразточва се. Дели се на две. С едната половина се покрива тавата. Отгоре се разпределя яйчената плънка. Покрива се с останалата част. По края се защипват двете тестени части. Отгоре се маже с жълък. Леко се надупква горния слой тесто. Пече се на умерена фурна 40 минути. Опечената пита се покрива с памучна кърпа, за да се задуши. След това се реже на парчета. По желание може да се поръсят с пудра захар.
Още по темата

Запържете ситно нарязания лук с гъбите и каймата за кратко. В намаслена тава сложете част от тестото, на равен слой върху него разпределете плънката, закрийте с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп