Зеленчукова пита

Майсторска рецепта с тиквички, зеле, домати и домашно тесто


Приготвяне
180 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Разтворете маята в топла вода, добавете захарта, 1 с.л. брашно, разбъркайте леко и оставете да се разтворят за 15 мин. Прибавете останалото брашно, сол, олиото и замесете тесто. Покрийте го и оставете да втаса. Нарежете на ситно зелето и го запържете в малко олио, оставете леко да се охлади и го замесете с тестото. Оставете да втаса за 1 час.
Сложете тестото в намаслена тава, покрийте и запечете при 200 градуса за около 30 минути. Нарежете тиквичката и доматите на тънки филии извадете тестото и наредете отгоре зеленчуците. Запечете за още 30 минути при 180 градуса. Преди сервиране поръсете с магданоз на вкус.
Още по темата

Маята разтворете в малко хладка вода. Добавете чаша брашно и захарта и смесете леко. Оставете да втаса и добавете към останалото брашно. Добавете млякото със стайна...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп