Млечен пандишпан

Много лесен, сладък и ароматен сладкиш


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Първо отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с пудрата захар до получаването на пяна. При непрекъснато бъркане добавете брашното. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци и внимателно се объркват. Сместа се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тава и се пече около 30 минути на загрята на 180С фурна. Докато пандишпанът се пече, прясното мляко се обърква с кристалната захар и се кипва. Добавят се ванилиите и се разбърква добре. Охладения пандишпан се залива с горещото подсладено мляко и се нарязва на парчета.
Още по темата

Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля. Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп