Млечен крем с лешници
Прекрасен десерт, който се приготвя лесно
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля.
Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при постоянно бъркане до получаването на гъста кашица. Жълтъците се разбиват със 100 г захар. Смесват се студеното мляко с брашното и останалата захар. Тази смес се налива в жълтъците и се вари до кремообразно състояние, като се разбърква постоянно. Лешниковото тесто се оставя в хладилник. Когато леко застине, се полива с приготвения крем. Украсете по желание.
Още по темата
Лешниците се запичат леко, след което се претриват с ръце, за да се отстрани от тях кафявата люспа, и се натрошават в хаванче. Шоколадът се начупва на парчета и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп