Лешников сладкиш
Перфектен сладкиш с изумителен вкус
Приготвяне
50 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лешниците се запичат леко, след което се претриват с ръце, за да се отстрани от тях кафявата люспа, и се натрошават в хаванче. Шоколадът се начупва на парчета и се разтопява на слаб огън с 3 супени лъжици вода, като се бърка, за да не загори. Веднага след като се разтопи, се слага кравето масло и пудрата захар. Сместа се разбърква много добре, след което се сваля от огъня. Прибавят се по малко царевичното брашно с разбъркания в него бакпулвер и счуканите лешници. Слага се 1 жълтък и разбитите белтъци на яйцата. Разбърква се леко. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма или тава. Пече се в умерена фурна. Сладкишът се изважда от формата, докато е горещ. Поднася се студен, нарязан на парчета.
Още по темата
Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат. Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при постоянно...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп