Пълнени миди

Пригответе си тези невероятни миди със страхотен вкус


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Избират се едри миди, изчистват се добре и се слагат да се варят, за да се отворят. Изчистват се. В 5-6 с.л. олио се запържва лука, прибавят се 15-20 миди, освободени от черупките, запържват се и те. Слага се ориза, налива се 1/2 ч.ч. вода и се оставя да ври, за да набъбне ориза. Прибавя се доматения сос, сол и черен пипер. С тази смес се пълнят мидите, заедно с месото им, притварят се и се нареждат в тенджера. Заливат се с 2 ч.ч. гореща вода и 2-3 с.л. олио и се оставят да се варят на тих огън, докато водата изври.
Още по темата

Загрейте предварително скарата. Отстранете черупката от всяка мида, почистете ги и ги разрежете на две. В малка купа смесете размекнатото масло, сокът от лимона и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп