Месна баница

Месна баница Лакомник

Невероятна вкусотия за хапване през целия ден

Месна баница
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет тънки кори за баница

500 г кайма

1 глава лук

300 г мариновани гъби

100 г домати

1 шепа магданоз

120 г кашкавал

3 с.л. сметана

3 яйца

20 г масло

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете гъбите и ги смесете с нарязаните домати, ситно нарязания магданоз и разбъркайте добре. Прибавете към каймата ситно нарязания лук, подправете и разбъркайте, като смесите с гъбите, доматите и зелените подправки. Разрежете на две първата кора за банизата и сложете от получената смес, завийте добре и сложете в намаслена тава. Направете същото с останалите кори. Залейте баницата като смесите настъргания кашкавал, сметаната, маслото и яйцата. Запечете за около 35-40 минути при 200 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Домашна теглена баница
Пресейте брашното и поставете в широка тава, като в средата направите кладенче. Прибавене в него солта и оцета. Постепенно и по малко прибавайте хладка вода и замесете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц