Ментов чийзкейк

Лесен и свеж десерт, с който ще зарадвате семейството си


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Натрошаваме бисквитите на ситни трохи. Добавяме канелата и разтопеното масло. Разбъркваме добре. Разстиламе сместа в кръгла форма с подвижен пръстен. Притискаме добре с ръце до оформяне на равномерен блат. Оставяме блата за около 10 минути в камерата да стегне блата. Разбиваме яйцата и крем сиренето с миксер до получаване на гладка смес. Прибавяме захарта и сметаната и отново разбиваме добре. Добавяме измитите и добре подсушени листа мента. Пасираме докато стане еднородна смес със зелен цвят. Изсипваме сместа върху блата. Печем кейка в предварително загрята фурна за около 30 минути до златисто. Оставяме го да изстине във фурната. Напълно изстиналия чийзкейк декорираме по желание и оставяме да се стегне за няколко часа в хладилника.
Още по темата

Бисквитите се смилат фино и се смесват с пудрата захар. Към тях се добавя разтопеното масло и се разбърква добре. Бисквитената основа се разпределя по дъното на форма...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп