Чийзкейк с маскарпоне и рикота
Лесен и изкусителен десерт, с който ще зарадвате семейството си
Приготвяне
70 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бисквитите се смилат и се омесват с мекото масло. Форма за печене се облицова с хартия за печене. Бисквитената смес се разпределя равномерно по дъното и стените й. Прибира се във фризера за половин час. През това време се приготвя пълнежа. Яйцата и захарта се разбиват с миксер около 5 минути. Към тях се прибавят рикотата и маскарпонето, нишестето и ванилията.
Разбива се до получаване на гладка еднородна смес. Формата се изважда от фризера и в нея се изсипва пълнежа. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около час. Готовият чийзкейк се намазва с конфитюр по желание.
Още по темата
Въс форма за сладкиши се изсипват обикновените бисквити, орехите и овесените ядки, които преди това се смилат с блендер. Разтопява се маслото и се смесва с млякото. С...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп