Мекици с тиква
Нова идея на любимата закуска
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете и сварете тиквата. Пюрирайте. Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода. Добавете 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Оставете маята да се активира. Пресейте брашното, добавете олиото, пюрето от тиква, чукнете яйцата и излейте сместа с маята. Замесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още малко вода. Готовото тесто сложете в купа, увийте с фолио и го оставете да втаса. Загрейте олиото в подходящ съд за пържене. Разделете тестото на топчета и разтеглете всяко топче на мекичка. Изпържете в загрятото олио до златисто. Отцедете на домакинска хартия.
Още по темата
Маята се размива с водата и малко брашно и се оставя да втаса. Прибавят се разбитите с киселото мляко яйца и останалото брашно. Полученото тесто се омесва добре, след...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп