Мекици с праз

Интересен и апетитен вариант на любимите мекици


Начин на приготвянe
Празът се нарязва на ситно. Сипва се в дълбока купа, заедно с газираната вода. Постепенно се добавя брашното със солта и бакпулвера. Бърка се с лъжица, докато се получи меко тесто. Оставя се да отпочине (за около 30 минути най-добре). С намаслени ръце се късат топки и се оформят като мекици. Пържат се в загрято олио.
Още по темата

В малка купичка слагаме около 3-4 с.л. хладка вода, меда, оцета и маята, разбъркваме и чакаме да шупне. В дълбока купа пресяваме брашното правим кладенче в средата и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп