Медена торта с ром

Невероятно вкусна и топяща се в устата торта


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
В тенджера на слаб огън разтопете меда заедно с млякото. Добавете рома, солта и канелата. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади малко. След това сложете брашното, маята и маслото. Ако сместа е гъста може да добавите още малко мляко. Тестото се изсипва в незалепваща форма и се пече в предварително загрята фурна на 180С до готовност. Готовата и охладена торта се обръща и се декорира по желание.
Още по темата

Яйцата, медът и захарта се разбиват до побеляване. Постепенно се добавят брашното и орехите, като се бърка с шпатула. Сместа се изсипва във форма за торти, покрита с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп