
Изкусителна торта с божествен вкус




Яйцата, медът и захарта се разбиват до побеляване. Постепенно се добавят брашното и орехите, като се бърка с шпатула. Сместа се изсипва във форма за торти, покрита с хартия за печене. Сладкишът се пече на 200ºС за около 40-45 минути като се проверява с клечка за готовност. След като е готов, се разрязва на няколко равни части с конец.
За сиропа захарта се карамелизира и докато е още гореща, се залива със студена вода. Бърка се до пълното разтваряне на захарта във водата.
За крема се смесват маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. Разбива се на ниска степен и се добавя заквасената сметана. Разбърква се до получаването на пухкав крем. За сглобяването на тортата се използва ринг или подходяща форма. Поставя се единият блат, сиропира се с карамеления сироп и се намазва с половината количество от крема. Върху него се поставя другият блат, сиропира се и се намазва с останалия крем и така до изчерпване на продуктите. Най-отгоре тортата се поръсва със смлени орехови ядки, настърган шоколад или друго по желание. Тортата се поставя в хладилник за няколко часа да стегне.

