Мачкана баница



Приготвяне
20 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Първо се разбиват яйцата с бакпулвера и след това се добавят останалите продукти. Всичко се разбърква добре. Вземат се една по една корите, леко се намачкват като топка и се редят една до друга в леко намаслена тава. Обикновено са 9 или 10 топки на ред. След първия ред топки се залива с половината от яйчената смес като се внимава да се залеят хубаво корите. След това втори ред топки и пак от яйчената смес. Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се изпече хубаво, се обръща на буркани или панички, за да запази обема си, а и така изтича излишната мазнина. Много е вкусна, не изсъхва и всеки, който я опита, пита за рецептата.
Още по темата

Лукът нарежете на ситно и задушете в част от мазнината на средно силен и с малко сол до омекване. Прибавете натрошеното сирене и разбитите яйца. В намазана с мазнина...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп