Млечна баница

Млечна баница Лакомник
Млечна баница
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет точени кори (400 г)

1 л. прясно мляко

1 ч.ч. захар

3 яйца

50 г краве масло

1 пакетче ванилия

1 с.л. олио

Начин на приготвянe

Тава за печене (диаметър 32 см) се намазва с олио (може да използвате пулверизатор за олио – получава се много тънък филм) и се покрива с 2 листа от корите, поставени на кръст, като краищата се изправят по стената на тавата. Останалите кори се намачкват, събират се с длан, във формата на розичка (надиплена топка) и се подреждат една до друга в тавата. Върху всяка розичка се поставя парченце масло. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. Яйцата се разбиват със захарта след което се наливат на тънка струя в топлото мляко, като се разбърква и се ароматизира с ванилия. Запечените до златисто кори се заливат с млечната смес и се баницата се връща във фурната. Пече се около 15 мин. Млечната баница се поднася топла.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц