Млечна баница
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Тава за печене (диаметър 32 см) се намазва с олио (може да използвате пулверизатор за олио – получава се много тънък филм) и се покрива с 2 листа от корите, поставени на кръст, като краищата се изправят по стената на тавата. Останалите кори се намачкват, събират се с длан, във формата на розичка (надиплена топка) и се подреждат една до друга в тавата. Върху всяка розичка се поставя парченце масло. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. Яйцата се разбиват със захарта след което се наливат на тънка струя в топлото мляко, като се разбърква и се ароматизира с ванилия. Запечените до златисто кори се заливат с млечната смес и се баницата се връща във фурната. Пече се около 15 мин. Млечната баница се поднася топла.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп