Хрупкави бисквити, които се топят в устата
Брашното се пресява. Смесва се с ванилиите и щипка сол. Кората лимон се рендосва. Може да се ползва кора от мандарина или портокал. Към киселото мляко се добавя един бакпулвер. Яйцата се разбиват с четири супени лъжици захар. Свинската мас се ратопява, но не напълно. Към яйчената смес се добавят овесените ядки, шупналото кисело мляко, стопената мас, стърготини цитрусова кора и стафиди. Съставките се объркват с дървена лъжица. Брашното се сипва лъжица по лъжица. Омесва се меко еластично тесто. При необходимост се добавя брашно. От тестото се оформят сладки във форма на топчета или друго по желание. Топват се в захар. Пекат се в загрята фурна, Достатъчно е леко да зарозовят. Изваждат се в купа. Покриват се със свежо фолио, но когато изстинат.