Виенски сладки
Изкусително лакомство за хапване през целия ден
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното, орехите, подправките и захарта се смесват. Добавят се яйцето и маслото на късчета. Омесва се добре и се прибира в хладилника за няколко часа. От тестото се късат парчета и се оформят топчета с големината на орех или във формата на бисквити. Подреждат се върху застлана с хартия за печене тава и се пекат в предварително загрята за около 20 минути до златисто.
Още по темата
Кифлите се приготвят чрез двустепенно замесване. Най-напред се замесва тесто с мая, от което след това се прави главното тесто.
Тесто с мая - в подходящ съд се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп