Маслен сладкиш с орехи и шоколад

Шоколадово изкушение за делник и празник


Начин на приготвянe
Разбийте на пяна мекото масло, след което добавете жълтъците - един по един, захарта, половината от смлените орехи, какаото и шоколада, разтопен на водна баня. След това разбийте на твърд сняг белтъците, добавете ги към тестото и разбъркайте внимателно. Прехвърлете сместа в кексова форма и печете в предварително загрята на 180С фурна за около 35-40 минути. Когато се изпече, оставете го да се охлади, след което поръсете обилно с орехи и нарежете на парчета.
Още по темата

Сметаната се разбива със захарта, докато захарта се разтопи. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към сметаната. Слагат се канелата и яйцата, при непрекъснато...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп