
Прекрасен сладкиш, който се топи в устата




Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с половината от захарта до получаването на сняг. Разбийте жълтъците с останалата захар. Добавете към тях водата, разтопеното и охладено масло, като продължавате да бъркате. Пресейте брашното и прибавете и него. Накрая сложете прясното мляко и ванилията. Към така получената смес с помощта на бъркалка започнете да добавяте разбитите белтъци до получаването на хомогенна смес. Изсипете в тавичка и сложете във фурната на 180С за около 40-45 минути. Готовият сладкиш може да поръсите с пудра захар.
Идеята е, като го разрежете, да се убедите, че са се образували два блата – отдолу плътен и млечен крем, а отгоре – с пухкава кексова консистенция. Най-горният слой е самото хрупкаво покритие. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
