Маслен грах с ориз

Вкусна и лесна рецепта за вечеря


Начин на приготвянe
Грахта се сварява в подсолена вода, отцежда се и се залива с 2-3 с.л. запържено масло. Оризът се запържва леко в част от маслото, залива се с 1 1/2 ч.ч. гореща вода, осолява се и се вари на слаб огън. Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се задушават в останалото масло с малко сол. Грахта, ориза и доматите се разбъркват внимателно. Поръсват се със ситно нарязаните, твърдо сварени яйца, магданоз и се сервира.
Още по темата

Сипваме граха в зеленчуковия бульон и го оставяме да ври на среден огън. След 5 мин го изваждаме от бульона, който запазваме. Затопляме олиото в тенджера и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп