Кафяв ориз със зеленчуци

Може да се ползва като гарнитура или основно ястие


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Оризът се накисва предварително от предната вечер във вода. На следващият ден се отцежда от водата. Слага се в метална касерола. Налива се 1 ч.ч. пилешки бульон и 1 1/2ч.ч. вода. Поръсва се сол. Съдът се похлупва. Оризът се вари ни тих огън, 40 минути. След това се отхлупва, за да се добави грах и настъргани моркови. Похлупва се и се оставя да ври още 30 минути. Накрая се поливат 2- 3 с.л. зехтин. Похлупва се и се оставя да къкри на изключен котлон. Каперсите се режат на дребно. Добавят се към задушените зеленчуци. Поръсва се сух естрагон. Зеленчуковият ориз се поднася се оформен на топки или купички. Поръсва се със стърготини Пармезан.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп