Мариновани пържоли с мащерка

Мариновани пържоли с мащерка Лакомник

Сочни пържоли в ароматна марината

Мариновани пържоли с мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински/телешки пържоли

300 г гъби

3-4 глави лук

1 връзка прясна мащерка

1 дафинов лист

черен пипер на зърна

сол

100 мл бяло вино

олио

1 ч.л. оцет

1 ч.л. брашно

200 мл готварска сметана

Начин на приготвянe

От предната вечер пържолите се нареждат в подходящ съд и се покриват с нарязаните гъби, лук, накълцаната на ситно мащерка, дафинов лист, черен пипер и солта. Заливат се с бялото вино и оцета. На следващия ден се отцеждат от маринатата и се изпържват. В същата мазнина се запържва лукът, прибавят се гъбите и се заливат с маринатата. Вари се докато течността остане наполовина. Сипва се сметаната, в която е разбъркано брашното. С този сос се заливат пържолите и отново се слагат на котлона. Остават се да се варят още 10-15 минути на тих огън. Поднасят се с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Мариновани свински пържоли
Всичко се обърква в дълбок съд. Начукваме пържолите, посоляваме ги и ги слагаме в маринатата. Слагаме ги в хладилника за 3-4 часа. После ги слагаме в тавичка,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц