Кюфтета от зелен боб
Много ефектна, но и бърза вечеря
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зеления боб се отцежда от водата и заедно с лука се смилат на машинката за месо и отново се отцежда. Яйцата са разбиват и към тях се прибавят нарязаният на ситно магданоз, черен пипер и малко сол. Разбъркват се продуктите и се добавя галетата - да стане гъста каша. Оформят се кюфтетата, овалват се в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещена мазнина. Гарнира се по желание.
Още по темата
От каймата, лука, солта, хляба, яйцето и черния пипер се омесва смес за кюфтета, които се пържат в олиото. Отделно в маслото се пържат добре изпечени, обелени и ситно...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп