Италиански гювеч

Италиански гювеч Лакомник
Италиански гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо

250 г моркови

500 г тиквички

250 г лук

500 г картофи

100 мл олио 

дафинов лист

1 връзка магданоз

1 глава чесън

500 мл бяло вино  

Начин на приготвянe

Нарязваме на кръгчета почистените лук, картофи и тиквички, както и морковите. Счукваме чесъна. Месото се нарязва на кубчета. Смесваме всичко, поръсваме с подправките и разбъркваме. Изсипваме в глинен съд. Отгоре наливаме виното, добавяме щедро и олио. Слагаме да се пече на слаба фурна за няколко часа. 

Още по темата
Още по темата
Славянски гювеч
Месото се нарязва на пориции и се изпържва в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва до златисто оцветяване лукът, нарязан на едро, а след това...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц