Картофи с леща

Вкусно, икономично и лесно за приготвяне ястие


Начин на приготвянe
Лещата се накисва в студена вода. Оставя се за няколко часа. След това се отцежда и е прехвърля в дълбока тенджера. Залива се отново със студена вода и се оставя да ври на слаб огън. През това време нарязваме на ситно моркова, лука и целината. Задушаваме ги в сгорещено олио. Когато омекнат, добавяме сварената вече леща, както и счукания чесън. Настъргваме доматите, а картофите нарязваме на ситно. Добавяме и тях в ястието. Подправяме на вкус. Разбъркваме добре и преливаме в тавичка. Печем до готовност.
Още по темата

Залейте лещата с гореща вода, подправете на вкус и оставете да се вари за около 5 минути на силен огън, намалете температурата и варете още 10 минути. По същия начин...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп