Леден крем

Вкусен и лек десерт с карамел и сладолед


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Захарта се карамелизира в тенджерка. Залива се с млякото, което се вари, докато карамелът се разтопи. Прибавят се жълтъците и брашното, размито в малко вода. Кремът се вари на слаб огън, докато се сгъсти. Прибавя се ванилията и се изсипва в чаши. Върху изстиналия крем се слагат разбитите на сняг с пудрата захар белтъци и топка сладолед. Кремът се декорира с бишкоти, ядки, сладко или друго по желание.
Още по темата

Нишестето и водата се размиват с 1 ч.ч. захар. Сместа се вари до сгъстяване. Жълтъците се разбиват добре със сока и кората от лимоните. Жълтъците се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп